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Am Di Noto
METODI FISICO E BIOLOGICO DI IDENTIFICAZIONE DI ALIMENTI IRRADIATI CONTENENTI CELLULOSA ATTRAVERSO L'USO DELLA DNA COMET ASSAY E DELLE SPETTROSCOPIA ESR
Vastedda della valle del Belìce: processo produttivo e contaminazione sperimentale con Salmonella spp.
Vastedda della valle del Belìce cheese: production and microbiological investigation
Monitoraggio biologico nei lavoratori esposti ad EBDC in un’azienda vitivinicola siciliana
Il latte e i suoi derivati: un alimento senza limiti di età
APPLICAZIONE E SVILUPPO DI UN METODO DI IDENTIFICAZIONE DEI MANGIMI IRRADIATI E VALUTAZIONE DELLA CAPACITA' SANITIZZANTE DEL TRATTAMENTO RADIANTE
VALUTAZIONE DELL'ESPOSIZIONE A FITOFARMACI IN POPOLAZIONE GENERALE DI UN COMUNE SICILIANO: DATI PRELIMINARI
A fast extraction procedure of 2-dodecylcyclobutanone for the identification of irradiated pork, employing gas chromatographic/mass spectrometric analysis
Valutazione della qualità igienica di pasti pronti per il consumo, forniti da servizi di catering a Palermo”; 41° Congresso Nazionale SITI, Genova, 20-23 ottobre 2004;
Vastedda della valle del Belice cheese: experimental contamination with Salmonella and Listeria spp.
Fast Extraction Procedure of 2- DodecylCycloButanone for the identification of irradiated pork, employing Gaschromatographic/Mass Spectrometric analysis
Determinazione tramite GC/MS di etilentiourea (ETU) in urine di lavoratori di una azienda vitivinicola siciliana esposti a mancozeb
Prevalence of Sensitization to Anisakis simplex Among Professionally Exposed Populations in Sicily
Anisakis simplex (AS) is a cause of allergic sensitization and potential occupational risk is suggested in fishermen and workers assigned to fish processing and sale. A cross-sectional study was conducted in order to assess possible health effects of occupational exposure to AS in workers recruited from western Sicily fisheries sector. Social, demographic, and occupation-related data were collected. Serum total immunoglobulin E (IgE) and specific IgE levels to AS (threshold >0.35 kU/L) were determined by an fluoroimmunoassay technique. Ninety-four subjects with potential occupational exposure (fishmongers, fishermen, fish industry employees) were recruited. Specific AS IgEs were detected in…