0000000001293985
AUTHOR
S Caracappa
Tick-borne pathogens in sheep and goats in Southern Italy
Prevalence of Anaplasma, Ehrlichia, Rickettsia and Coxiella in different tick species
Preliminary results on the donkey salami made in Sicily
In a dairy jennet farm the meat, which can be produced using the foals in excess, could be another profitable income. Equine meat is very thin and with high protein content; above all, the fatty acids are unsaturated, being a monogastric animal product. The donkey meat processed products are sold in niche market and are very appreciated by the European consumers. A study on the characteristics of the donkey salami made in Sicily was carried out using a 12 months old foal derived from Ragusano breed. Two different mixes were compared: only donkey meat (A thesis) and donkey meat plus the 10% of Nero Siciliano pig fat (AS thesis). The meat was husked of fat and nerves and mixed with 3.5 kg/q o…
Risk assessment of selection for restistant PrP alleles on milk production in Valle del Belice
Effetti del pascolo del vigneto sul latte ovino
La tecnologia del DNA-microarray per l'identificazione di specie microbiche su superfici e nell'aerosol di ambienti confinati
La tecnologia del DNA microarray è utilizzata nei nostri laboratori per lo sviluppo di piattaforme multi-diagnostiche finalizzate alla identificazione di microrganismi. Il sistema è applicabile a campioni biologici prelevati in ambienti confinati, dove funghi e batteri rappresentano una delle componenti principali. Questi microrganismi, sono in grado di svilupparsi, in stretta relazione con determinati parametri come: i valori di temperatura e umidità relativa, le caratteristiche chimico fisiche dei materiali, e delle superfici, la tipologia di aerosol di questi ambienti. L’instaurarsi di consorzi microbici complessi e stabili oltre ad accelerare il degrado superficiale dei materiali, può c…