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RESEARCH PRODUCT
Col-azioni. Pratiche di convivialità per la rigenerazione degli spazi pubblici
Annalisa MettaMaria Livia Olivettisubject
Urban StudiesVisual Arts and Performing ArtsPublic areaGeography Planning and DevelopmentArchitecture of behaviourUrban ritualsarchitettura dei comportamenti rituali urbani spazio pubblicodescription
Nel 1995 la FAO individua la città come territorio per la produzione di cibo. Le implicazioni reciproche tra spazi aperti urbani e alimentazione sono pertinenti non solo in termini di produzione ma anche di preparazione e consumo di cibo. Con Col-Azioni chiamiamo le esperienze di rigenerazione degli spazi aperti pubblici in contesti urbani fragili che trovano comune strumento nella condivisione di cibo. In 1995, the fao identified the city as a place in which to produce food. Since then, the trend to integrate small places, necessary for pasture and cultivation, has produced a substantial and valid corpus of strategies, methods and realisations. At the same time, in Europe, research into the regeneration of public residential settlements has intensified according to an important historical/thematic parallel. The reciprocal implications between urban open spaces and nutrition are pertinent not only in terms of production, but also in the preparation and consumption of food. Sharing the most homely of actions - eating together al fresco - in public spaces may transform the meaning and value of compromised places, revealing their welcome and convivial potential. Breaking Fasts (Col-azioni) aims to regenerate public areas in fragile urban contexts, finding a common ally in the sharing of food.
year | journal | country | edition | language |
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2017-01-01 | TERRITORIO |