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AUTHOR
A Mazzaglia
Influence of "single-origin" coffees on sensory characteristics of Espresso.
Valorizzazione della biodiversità frutticola in Sicilia: caratterizzazione qualitativa di vecchie varietà di melo.
Pomological traits, sensory characteristics and antioxidant activity in fruits of nine loquat cultivars grown in Sicily.
Caratterizzazione chimico-fisica e sensoriale di frutti di mango (Mangifera indica L.) coltivati in Sicilia .
L'uso congiunto dell'analisi strumentale e sensoriale per la valutazione di pesche, nettarine e albicocche
Caratteristiche pomologiche e sensoriali di frutti di melo coltivati in regime biologico.
SENSORY AND PHYSICOCHEMICAL CHARACTERIZATION OF CERASUOLO DI VITTORIA RED WINE
Fruit chemical and sensory characteristics of five loquat (Eriobotrya japonica Lindl) cultivars.
Nanoassemblies of Amphiphilic Cyclodextrin and Tributyltin(IV)Complexes of meso-Tetra (4-sulfonatophenyl)porphine: Spectroscopy, Release and Cytotoxicity on Human Melanoma Cells
Valutazione qualitativa di pesche e nettarine a maturazione tardiva in Sicilia
Use of a natural low Na+ salt in durum wheat bread
Profilo sensoriali di frutti di Mango (Mangifera Indica L.) coltivati in Sicilia
Porphyrin tributyltin(IV) complexes for a novel approach in the tratment of human melanoma
Melanoma is the most deadly form of skin cancer, largely refractory to existing therapies. The study of porphyrin derivatives as potential anti-tumor drugs has been an interesting field of investigation in the last years. Recently, a photo-independent cytotoxic effect of (Bu3Sn)4TPPS in the blocking melanoma cell proliferation an inducing a morphology cell change was investigated.[1] Amphiphilic CD (ACyD) provides more water soluble and adaptable nanovectors through modulation of the balance between hydrophobic and hydrophilic chains at both CD sides. ACyD can be conveniently tailored by covalently appending fluorescent label or receptor-targeting glycosyl- groups and can encapsulate conven…
Quality control of the Denomination of Origin 'Cerasuolo di Vittoria' wine by sensory and analytical parameters.
Nuove introduzioni varietali di mango in Sicilia: qualità chimico-fisica e sensoriale dei frutti
Il recente boom dei consumi di mango (Mangifera indica L.) nel mercato europeo ha visto un aumento esponenziale delle superfici coltivate nelle aree vocate nel Bacino del Mediterraneo e l’introduzione di nuove varietà provenienti dai Paesi tropicali. Ai frutti importati dai paesi leader produttori, oggi si affiancano anche quelli siciliani che, potendo raggiungere in breve tempo qualsiasi mercato europeo, vengono lasciati maturare all’albero ottenendo livelli qualitativi migliori in termini di gusto e aroma. Obiettivo di questa ricerca è stato quello di valutare la risposta qualitativa dei frutti delle nuove cultivar in termini di qualità e di risposta all’ambiente di coltivazione mediterra…